• Van Hobby naar Kootje Spek

Van Hobby naar Kootje Spek

Toen ik begon als verhalenverteller in mijn kleine reizende theatertje was ik eigenlijk nog zoekende naar de vorm en inhoud. Ik had geen plan en geen toekomstvisie.
Het enige dat ik wist was dat ik kinderen, met of zonder rugzakje, een plek wilde geven om creatief en al doende te groeien en ontwikkelen.

De naam Hobby Theater bleek onhandig gekozen, want maar al te vaak ging men er vanuit dat ik als vrijwilliger en hobbyist aan het werk was.

Zes jaar later verhuisde ik met mijn man, onze hond en toen nog twee kinderen; Kaatje Lena en Keetje Lané naar Sittard en wel naar een oude boerderij woning waar we de mogelijkheid hadden een theatertje te bouwen aan ons huis. Tijd voor een nieuwe start en dus een nieuwe naam!

Er van uitgaande dat er niet een zesde gezinslid bij zou komen die qua naam ergens in het rijtje van Kaatje en Keetje zou moeten passen, veranderde Het Hobby Theater in het Kootje Spek Theater.
Hierbij verwees 'Spek' naar die zachte, glazuurbarstende spekkies die ik verkocht met mijn tijdelijke theatrale project: de SnoepFiets.
Daarnaast sloot Spek als afkorting van Spectaculair, mooi aan bij het applaus dat klonk na een voorstelling.

Ook toen het zesde gezinslid er (toch nog) bij kwam (Lieuwe Klaas), bleef ik, Carolien, Kootje Spek.

Het Kootje Spek Theater is als poppentheater ondertussen gesloten maar Kootje blijft verhalen vertellen in beeld en woord met als doel kinderen, ouders en professionals te ondersteunen bij hun (taal)ontwikkeling.