Bibi de Biebjuffrouw

Kootje Spek is in de zomer van 2022 in opdracht van Bibliotheek Landgraaf aan de slag gegaan met het ontwikkelen, organiseren en uitvoeren van een project ter bevordering van Leesplezier en Taalontwikkeling.

Kootje kruipt hierdoor dagelijks in de rol van Bibi de Biebjuffrouw en heeft ondertussen diverse kant en klare voorlees-programma's ontwikkeld voor de kleuterklassen.

Heb je interesse in een programma voor jouw bibliotheek of school?
Neem contact op met Kootje of met Bibliotheek Landgraaf-Onderbanken
Kijk ook op de socials van Kootje Spek om een beeld te krijgen van deze ervaringsgerichte, verdiepende en beelddenkende voorleessessies.


Waarom kiezen voor een (voor)leesproject van Kootje Spek?
  • Omdat Kootje voorlees-activiteiten aanbiedt met name gericht op het (creatieve) beelddenkbrein, deze activiteiten zijn fundamenteel anders dan de wijze waarop leesactiviteiten doorgaans binnen het (regulier)onderwijs aangeboden worden.
  • Omdat Kootje voorlees-activiteiten aanbiedt vanuit haar kennis en kunde als creatief therapeut en beelddenk-coach. De activiteiten zijn hierdoor ervaringsgericht, sensopatisch, ontwikkelingsgericht en verdiepend allemaal vanuit de thematische waarde van het boek.
  • Omdat Kootje (voor)lees-activiteiten aanbiedt die aansprekend zijn voor elke leeftijdsgroep en ze daarmee het leesplezier voor iederéén weet aan te wakkeren.
  • Omdat de (voor)lees-activiteiten van Kootje meer zijn dan (voor)lezen alleen, het is een letterlijk feestje met zinnige impact ;)

Onderstaand enkele voorbeeld documenten.